Italian roadtrip: Pesaro

Veronan kuumuuden jälkeen matka jatkui kohti etelää ja Pesaron rantaa. Pesaro sijaitsee Riminin alueen eteläosassa ja on yksi turistien suosimista rantakohteista. Se todellakin on rantalomailijan paratiisi: rantaa aurinkotuoleineen ja hiekkarantoihin jatkuu ja jatkuu silmän kantamattomiin.

Olin jo rantaelämän tarpeessa jatkuvan kulkemisen ja hikoilun jälkeen, joten pari yötä rannan läheisyydessä tuli juuri oikeaan saumaan. Meille kävi vielä tuuri, sillä varaamamme hotelli Savoy oli ylibuukattu, joten meidät siirrettiin saman ketjun viiden tähden hotelliin Vittoriaan rantakadun varrelle. Tosi harmi. Vaikkei hotelli ehkä Suomen mitta-asteikolla viittä tähteä ollutkaan, iso huone korkeine ikkunoineen ja uima-allas kelpasivat oikein mainiosti.

Pesaron kerrotaan olevan Riminin rantakohteista se italialaisin, ja oman kokemuksen mukaan kaupungissa oli enemmän italialaisia kuin ulkomaalaisia. Suomea ei kuulunut missään, vaikka Pesaro on muun muassa Aurinkomatkojen valikoimissa.

Pesaron ranta on täynnä rantaklubeja.

Pesaron ranta on täynnä rantaklubeja.

Italian reissulla ruoka ei vielä ollut päässyt hurmaamaan, mutta Pesarossa niin pastat, pihvit kuin alueen spesialiteetit kalaruoat olivat herkullisia. Käyskentelimme enimmäkseen rantakadun ja Viale Triesten ympäristössä, josta löytyi lukuisia ravintoloita ja kahviloita.

Kevyt lounas, leivitettyjä mereneläviä.

Kevyt lounas, leivitettyjä mereneläviä.

Myös ranta-alueen kioskeista sai hyvää ja monipuolista lounasta eikä rantapäivää tarvinnut keskeyttää lounaalla käyntiin. Mikä oli ilahduttavaa, rannalla oli paljon vähemmän kaupustelijoita kuin vaikkapa Kreikassa. Aurinkovarjosta ja kahdesta tuolista sai pulittaa aika paljon, 20 euroa. Yhdestä päivästä sen maksaa, mutta tuolla taksalla rannalla paistattelulle tulee viikon matkalla hintaa.

Parhaillaan meneillä olleilla kaupungin kesäjuhlilla mainostettiin Pesaro olevan aurinkovarma kohde, ja jos viikon loman aikana sataa kolmena päivänä, luvataan uudet kolme päivää ilmaiseksi. Mene ja tiedä. Sadepäivät voivat olla tervetulleita helteen keskellä. Ja niinä päivinä voisi tutustua lähes 100 000 asukkaan kaupunkiin paremmin.

Meillä kaupunkiekskursio jäi väliin, ja suuntasimme innolla kohti loman toiseksi viimeistä kohdetta, pientä Loreto Aprutinon kukkulakylää noin 200 kilometriä etelämpänä lähellä Pescaran kaupunkia.

Advertisements

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s