Riva del Garda

Italian roadtrip: Gardajärvi

Venetsiasta matka jatkui pariksi päiväksi Gardajärvelle tukikohtanamme Riva del Garda. Nyt ymmärrän, miksi useat tuoreet avioparit ovat Italian suurimmalle järvelle suunnanneet. Vau, mikä järven, vuorten ja vehreän kasvillisuuden kauneus!
Heti, kun Veronan jälkeen kaarsimme järven ympäri kulkevalle tielle, ei voinut muuta kuin ihailla pieniä kyliä, jokaisen mutkan takaa yhä jylhempinä avautuvia vuorenrinteitä ja purjehtijoiden ja purjelautailijoiden pilkuttamaa, kimmeltävää järveä.
Maisema lounasravintolasta matkalla Rive del Gardaan.

Maisema lounasravintolasta matkalla Rive del Gardaan.

Gardajärvi on todellinen aktiivilomailijan unelmakohde. Harrastukset eivät ihan heti lopu: pyöräilyä, vaellusta, purjehdusta, surffausta, purjelautailua, joogaa… Ja jos ei urheilu sanan varsinaisessa merkityksessä innosta, voi kaloreita kuluttaa vaikkapa vesihiihtäen tai polkuveneellä polkien. Jälkimmäistä kannattaa kokeilla noin 15 minuutin ajomatkan päässä Riva del Gardasta vuorilla sijaitsevalla suloisella Lago di Ledrolla.

Lago di Ledron vesi on uskomattoman kirkasta

Lago di Ledron vesi on uskomattoman kirkasta

Gardajärven kiertävää tietä on helppo kulkea kylästä toiseen. Kannattaa tosin pitää mielessä, että aamupäivällä ja alkuillasta liikkeellä ovat kaikki muutkin, ja jono voi venyä pitkäksi eteenkin suurimpien kohteiden kohdalla. Siksi kannattaakin ajoittaa ajelut lounasaikaan. Riva del Gardalta teimme lounaspistokeikan muun muassa Limone sul Gardaan.

Limone sul Gardan rantabulevardilla on loistavia lounaspaikkoja.

Limone sul Gardan rantabulevardilla on loistavia lounaspaikkoja.

Riva del Garda itsessään jäi vähemmälle tutkimiselle, sillä pääasissa loikoilimme hotellimme Albergo al Mason uima-altaalla lomaflunssaa parannellen. Mikäs siinä lepuutellessa keskellä mahtavia vuoria ja hotellin omia viiniviljelmiä.

Päivän paistattelua uima-altaalla vuorten ja viiniviljelmien keskellä.

Päivän paistattelua uima-altaalla vuorten ja viiniviljelmien keskellä.

Advertisements

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s