Muggia Italia

Italian roadtrip: Muggia ja Trieste

Bussimatka Ljubljanasta Koperin sujui jouhevasti. Bussi ajoi alkumatkan moottoritietä ja puolimatkasta koukkasi pienemmälle, moottoritietä myötäilevälle maantielle. Maisemat olivat mahtavat ja rannikolle saapuessa taivas alkoi kirkastua.

Koperin bussiasemalta otimme taksin Italia puolelle, Triesten kainalossa sijaitsevaan Muggian kylään. Trieste ja vielä lähempänä Slovenian rajaa oleva Muggia ovat Italian koillisimmat kolkat ja ainoat Italian asuinalueet Istrian niemimaalla.

Alun perin meidän oli tarkoitus yöpyä Triestessä, mutta koska Google kertoi, ettei kaupungissa ole rantoja ja säätiedotus lupasi hellettä, vaihdoimme hotelliksi Muggian Porto San Roccossa sijaitsevan Hotel San Roccon. Erinomainen päätös, sillä hotellin uima-allas oli taivaallinen paikka! Hotelli- ja satama-alueella oli hiljaista kuin huopatossutehtaassa, kun saavuimme sinne torstaina, mutta viikonlopun tultua vilkastui. Aika moni oli liikkeellä omalla autolla – tai veneellä.

Porto San Rocco Muggia

Porto San Roccon loma-asuntoja veneineen, ja näymä uima-altaalta.

uimaallas

Muggia oli mahtava pieni kylä. Sen vanhankaupungin kujilla oli iltaisin menoa, kun koko kylä kokoontui illalliselle Piazza Marconi -kyläaukion tuntumaan. Meidän reissun aikaan Muggiassa sattui olemaan jonkun sortin festivaalit, ja livemusiikkia oli kyläaukiolla joka ilta. Ilman musiikkiakin aukion ravintoloissa illallista syödessä olisi ollut viihdykettä, sen verran säpinää koko kylän olohuoneessa oli.

muggia_pikkusatama muggia_aperitiivit

Sympaattinen Muggian kylä: pikkusatama, aperitiivit piazzalla ja musiikkijuhlat Piazza Guglielmo Marconilla.

Sympaattinen Muggian kylä: pikkusatama, aperitiivit piazzalla ja musiikkijuhlat Piazza Guglielmo Marconilla.

 

Muggiasta pääsee kätevästi Triesteen bussilla, taksilla tai veneellä. Me päädyimme päiväretkellämme bussiin, sillä Dolphin Verde -vene pysyi laiturissa voimakkaan tuulen vuoksi. Bussi maksoi 1,35€ per nenä ja kesti noin 30 minuuttia. Bussilippuja saa yleensä kioskeista ja tupakkakauppiailta, mutta ei bussikuskeilta. Huomioi, että siestan aikaan osa kaupoista ja kioskeista on kiinni.

Triestessä kipusimme ylös vanhalle Castello di San Giuston linnalle. Emme kuitenkaan suorittaneet sen syvempää linnaekskursiota vaan valuimme kaupunkiin kukkulan toisen puolen Via del Castellon kaunista ja jyrkkää mukulakivikatua päätyen kaupungin kuuluisimmalle nähtävyydelle, Piazza Dell’unita D’Italialle. Piazza on Italian suurin aukio, jota reunustaa meri. Ja upeahan se olikin!

Triesten Piazza dell'unita d'Italia on Italian suurin meren rannalla sijaitseva aukio. Ja huikea se onkin.

Triesten kaunis Piazza dell’unita d’Italia on Italian suurin meren rannalla sijaitseva aukio.

Kuljimme Trieste keskustassa tunnin pari siksakkia, mutta jostain syystä emme kaupungista innostuneet. Valuimme Canal Granden laidalla nautitun lounaan jälkeen bussiasemalle odottamaan seuraavaa bussia takaisin Muggiaan.

trieste Canal Grande

Canal Granden reunoilla on kivoja, pieniä ravintoloita.

Trieste on satama-ja teollisuuskaupunki, jonka suoraan sanottu rumuus avautui lopullisesti taksimatkalla Muggiasta Triesten rautatieasemalle. Triesteen ei kannata uhrata montaa päivää, ja joka tapauksessa suosittelen majoituspaikaksi ehdottomasti sympaattista Muggiaa.

Rautatieasemalta hyppäsimme reissumme viimeiseen julkiseen kulkuneuvoon, ja puksutimme Trenitalian kyydissä edullisesti (20€ per nenä) parin tunnin hikisen junamatkan Venetsiaan.

Advertisements

6 comments

  1. Your photos are wonderful, I couldn’t understand what you wrote as its not in english but I know how you feel about Muggia. I fell in love with the place too ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s