Alppimatkan alkeet

Loppuvuoden matkojen ja yleisen härdellin myötä ajatus talvilomasta pääsi livahtamaan taka-alalle. Mielessä oli pitempään jo kytenyt aurinkoloman sijaan hiihtoloma Alpeilla, ensimmäinen sellainen. Tikkuakaan ei toki oltu ristiin laitettu. Tammikuun alkupuolella havahduimme, että jotain pitäisi alkaa tehdä.

Vähän isompi matkaseurue oli nopeasti kasattu. Lentotilanne näytti hyvältä: Helsinki-München-lentoja oli tarjolla yllin kyllin ja parin sadan euron pintaan. Kohteeksi valikoitui Itävalta ja Saalbach, vaikka Italiakin kävi harkintalistalla. Hotelleja Saalbach-Hinterglemmin alueella näytti olevan kivasti. Enää lomien varmistus pomoilta, check.

Tiedossa oli, ettei lentojen, hotellien, autonvuokrien, suksivuokrien ja laskettulippujen jälkeen matka ole mikään supersaver-reissu. Varausvaiheessa karmea totuus paljastui. Hinnat olivat pompanneet yhdessä yössä yli 50 prosenttia! Halpoja lentoja ei enää ollut, kaikki kriteerit täyttävät hotellit olivat loppuunmyytyjä! Lumitilannekin oli jäänyt kokemattoman alppimatkaajan intoilun vuoksi huomioimatta: laaksossa lunta vain 25 senttiä, ylhällä 50 senttiä!

Rule number one alppimatkaa varatessa, ole ajoissa liikkeellä!

Ei muuta kuin läppärit, älypuhelimet ja tabletit kuumiksi. Mitkä laskettupaikat ovat parin tunnin päästä Münchenistä? Vaihdetaanko kohdetta? Paljonko Söldenissä on lunta, entä Flachaussa, mites Obergurgl? Mistä löytyy hinta-laatu-suhteeltaan paras hotelli, joka täyttäisi koko porukan kriteerit?  Mihin varaussivustoon kenelläkin oli alennuskuponki? Onko kukaan muistanut vertailla vuokra-autoja?

Kohdevertailuexcelin venyttyä pitkän skrollailun vaativaksi raamatuksi ja Whatsapp-viestien sinkoiltua tarpeeksi pitkään oli parempi istua joukolla alas, ja  vain päättää. Kohde Saalbach, hotelli Zur Dorfschmiede ja autoksi tilava farmari. Aamen!

Seuraavaksi voikin alkaa katsastamaan vaatekaappia laskukamojen osalta. Itseltä löytyy asiaankuuluvaa varustusta tasan laskettelulasit ja jokaisen alppituristin karvahattu. Onneksi urheilukaupoissa on vielä alennusmyynnit vielä käynnissä. Taitaa alppimatkan hinta vielä pompsahtaa…

kamat alppimatkalle

Kamat kasassa, kohta mennään!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s