Matkamessut takana, pää täynnä haaveita

Matkamessut – joka tammikuinen viikonloppu, joka heittää bensaa lomaunelmoinnin liekkeihin.

Tänä vuonna tilanne oli erilainen, sillä vielä tässä vaiheessa vuotta kaikki kesälomasuunnitelmat ovat auki. Menin siis messuille avoimin mielin hakemaan inspiraatiota. Mukaan tarttui paljon suunnitelmia, haaveita ja unelmia, tässä niistä muutamia.

Japani

Japani on jostain syystä valloittanut ajatukseni. Japani-innostukselleni ei ole mitään järkevää selitystä, muuta kuin se, että olen päättänyt, että Japaniin on päästävä. Kampaajan tuolissa lukemani juttu entisestä mainostyöläisestä, nykyisestä Japaniin hurahtaneesta kirjailijasta Mia Kankimäestä ja hänen kirjasta Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin vain vankisti päätöstä. Japani on nähtävä ensitilassa. Joten matkamessuilta mukaan tarttui jos jonkilaista esitettä ja liparetta. Toki sormet ja varpaat ovat ristissä, jotta Japan Airlinesin tiskillä täyttämäni arvontalipuke toisi tulosta. Silloin ei tarvitsisi pähkäillä olisiko kohde Tokio, Nagoya vai Osaka.

Unkari – Budabest

Matka Budabestiin on varattu pääsiäiseksi. Olen jo saanut kaupunkilomalle paljon vinkkejä juuri kaupungissa käyneiltä kollegoilta, mutta matkamessut toivat lisää ideoita – niin paljon, että pidennetty viikonloppu tuntuu jo etukäteen liian lyhyeltä! Selvää ainakin on, että Budabestissä mennään lekottelemaan Széchenyi Spahan, noustaan Budan kukkoloille ja ihmetellään Andrássy útin puistokadun arkkitehtuuria.

Kreikka – Milos

Never ending love! Jos pitäisi valita yksi maa maailmasta, mihin matkustaa loppuikänsä, se olisi ehdottomasti Kreikka. Rannat, meri, aurinko, tunnelma, ruoka, aitous, sopivat välimatkat, historia. Miksi Kreikkaa ei rakastaisi? Matkamessut tarjosivat kiinnostavan kohteen nimeltä Milos. Milos on Kykladien saariryhmän läntisin saari, jonne pääsee lentämällä Ateenasta tai laivalla  esimerkiksi Santorinilta tai Ateenasta. Milokselle turistit eivät ole vielä sankoin joukoin ehtineet, rantoja löytyy yli 70 ja maisemat ovat kuulema epätodelliset, kuin Marsista. Miloksen voisi täydellisesti yhdistää kauan suunnitelmissa olleeseen Kreikan saarihyppelyyn.

kreikkalaista_ruokaa_matkamessut

Messuilla Kreikan ikävää helpotti Filoksen kreikkalainen taverna herkkuineen.

Argentiina

Kaukomatka Etelä-Amerikkaan on myös tekemättä. Argentiinan ständillä huomion kiinnitti opas, jonka alakulmassa lukee Ruta 40, 5 000 kilometriä pitkä tie maan halki. Olisihan siinä istumista, mutta eihän sitä tarvitsisi nasta laudassa huristaa vaan ajan kanssa. Tai ottaa vain tietty pätkä tiestä matkaohjelmaan. Niin, että pystyisi näkemään ja kokemaan mahtavia paikkoja lumihuippuisista vuorista surffiaaltoihin ja viiniviljelmiin.

Ranska

Yksi potentiaalinen kesäloman viettopaikka on ehdottomasti Ranskan Riviera. Viime kesän roadtripillä Port Leucate ja lähistön rannat ja pienet kaupungit tekivät vaikutuksen. Port Leucatessa olo oli kuin Floridassa, mutta ihmispaljoutta ei missään. Jos vuokraisi talon noilta huudeilta pariksi viikoksi, voisi hyvin ajella lähiseudun isommissa kaupungeissa ja Espanjan puolella, jos siltä tuntuisi.

 

Matkamessut olivat jälleen täynnä kiinnostavia kohteita. Miten niihin kaikkiin ehtii? Voisin aivan helposti alkaa täysipäiväiseksi matkailijaksi. Jos voittaisin lotosta, ostaisin pienen asunnon Suomen sukuloinnin ja asioiden hoidon tukikohdaksi Helsingin keskustasta (vai Pakkalasta, lähempänä lentokenttää?) ja muina aikoina osoite: maailma.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s