Nälkäisen kotiinpalaajan pelastaja

Mikään ei ole säännöllisesti viisi kertaa päivässä ruokailevalle karmeampaa kuin tyhjä jääkaappi. Hyvin syödyn loman jälkeen se on aivan yhtä karmeaa. Varsinkin pidemmän loman jälkeen kotiin pitää saada nopeasti ruokaa. Vaikka kone  laskeutuisikin Helsinki-Vantaalle ennen iltaa, on aina yhtä väkinäistä lähteä heti ensimmäisenä kauppaan. Mutta onneksi Helsinki-Vantaan lentokentän Alepa on olemassa. Ja vielä parempaa, enää ei tarvitse lähteä kauppaan jonottamaan vaan ruoat voi tilata noutovalmiiksi Alepan kylmättyyn kuutioon.

Foodie.fi:n tilauspalveluun oli näppärä luoda tunnukset Abu Dhabin hotellin altaalla. Kevyenoloinen sivusto latasi esiin ilahduttavan laajan valikoiman, mistä oli kätevä yhdellä kosketuksella lisätä tavaroita ostoskoriin toisen käden hapuillessa viilentävää juomaa aurinkovarjon alta. Hieman jännitin, saanko ilman pankkitunnuksia vietyä tilauksen loppuun asti, mutta ilokseni ostokset maksettiin luottokortilla.

Tilausvahvistus tuli salamana sähköpostiin. Siitä olikin kätevä huomata, että olin syöttänyt profiiliini puhelinnumeron ilman maakoodia +358. Tilausvahvistuksessa nimittäin kerrottiin, että koodi, jolla Alepan kylmäkuution ovi aukeaa ja tilatut sapuskat saa ulos, lähetetään tekstiviestillä. Tilausvahvistuksesta löytyi asiakaspalvelun yhteystiedot, ja sain nopeasti vastauksen, ettei tekstaria ei lähetetä ulkomaille. Koodi lähetetään kotimaan tekstiviestin lisäksi sähköpostiin sen jälkeen, kun tuotteiden keräily on kaupassa tehty.

Käytännössä homma ei aivan toiminut kaavan mukaan. Mennessäni hakemaan ruokakassia kävi ilmi, että tavaroiden keräilyn tehnyt Alepan työntekijä ei ollut vienyt tilausta loppuun asti, ja siksi koodia ei kuulunut missään muodossa. Ilmeisesti hämminki ei ollut ensimmäinen, sillä näppärä nuori mies Alepan kassalta sai nopeasti oikean luukun auki, ja ruokakassi lähti mukanamme kotiin.

Ruoat oli juuri halutut eikä mitään ollut vaihdettu, vaikka olin siihen tilausvaiheessa antanut luvan. Luottokortilta oli veloitettu sentilleen oikea summa. Ruokien parasta ennen -päiväykset olivat pitkiä ja kaikkien ruokien kunto vihanneksia myöten oli moitteeton.

Pientä noutamiseen liittyvää säätöä lukuunottamatta ruokatilauksen tekeminen Foodie.fi:n kautta oli helppoa ja vaivatonta. Kauppakassi-palvelu tulee varmasti osaksi matkustusrutiinejamme.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s