Abu Dhabi Formula 1

Tule, tule syysloma, Abu Dhabi ja formulakisat

Kun saman katon alla asuu mies, jonka suonissa virtaa bensa, ovat moottorikulkuneuvot läsnä aina ja kaikkialla. Lomalla se ilmenee skootterin vuokrauksena,  kurvailuna nelipyöräisellä serpentiiniteillä ja vauhdikkaina karting-sessioina. Oli vain ajan kysymys milloin se on edessä, matka formulakisoihin. Eikä siinä mitään, olen itsekin seurannut Formula 1 -kisoja mielelläni. Siis lähtöä ja ruutulipun heilautusta, en toisia harjoituksia keskellä yötä. Siispä matkan varaaminen marraskuiseen kauden päätöskisaanAbu Dhabin auringon alle ei vaatinut suurempia suostutteluja.

Pienimuotoinen diili on kuitenkin tehty. Formuloiden kisapäivät istutaan aamusta iltaan radan katsomossa ja ilmastoidussa loungessa, viisi muuta päivää lekotellaan luksushotellin omalla rannalla ja uima-altaalla. Toivon kuitenkin, että puheet Yas Marina Cirquitin naisparkista ovat totta. Että alueelle on oikeasti rakennettu tekoranta, jossa voi ottaa aurinkoa, jos ei jaksa ihan kaikkien luokkien kilpa-ajoista innostua.

F1-kisoja enemmän mielessä on pyörinyt se fakta, että olemme suuntaamassa lomalle muslimimaahan. Istanbulissa joka puolella eteen tullut islam ahdisti yllättävän paljon. Entäs sitten Arabiemiirikunnissa ja erityisesti Abu Dhabista, joka minulle kerrotun mukaan on Dubaita konservatiivisempi?

Onneksi on kokeneita kollegoita rauhoittelemassa hätähousua, jota ylipäätään uskonto, mutta erityisesti pukeutuminen on mietityttänyt. Luotan heidän sanoihinsa siitä, että turistit saavat pukeutua tyylillään, mutta itsellä on mukavampi olla, jos pukeutuu kohdemaata kunnioittaen, polvet ja olkapäät peittäviin vaatteisiin. Toki, maassa maan tavalla, en nyt ajatellutkaan mitään Turkissa todistettua brittiturremaista spagettiolkaimia ja minihametta moskeijassa. Harmi vain, ettei maksimekkojen sesonkiaika kaupoissa, edes verkkokaupoissa, ole näin lokakuussa. Mutta farkkuja, suoria housuja ja bleisereitä matkalaukkuun, ja kurkistelemaan millaisia louboutineita ja blahnikeja paikallisten leidien helmojen alta vilkkuu.

Mukaan pakataan tietysti myös siniristilippu. Pitäisikö katsomossa olla myös joku plakaatti, ja mitä siihen kirjoitetaan? Äiti, laita rahaa! Go Valtteri! Minttu, kiva mekko! Vai perinteinen terveisiä kotiin?

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s