Mainion aurinkoloman Meloneras

Auringon jälkiä ihossa, hiuksissa, mielessä ja kropassa. Sitä on kuin uusi ihminen, kun paistattelee viikon auringossa, nukkuu kunnolla, syö hyvin ja välillä salsaa. Melonerasin loma oli siis onnistunut.

Meloneras oli paikkana täydellinen akkujen lataamiseen. Hyvätasoinen Club Hotel Riu Gran Canaria tarjosi lepoa, liikettä, rauhaa ja ruokaa. Ja paljon saksalaisia senioreita. Pelkäämäni all inclusive oli iloinen yllätys. Niin aamiaisella, lounaalla kuin illallisella oli riittävästi eri vaihtoehtoja. Illalliselle eri ravintoloihin sai varattua helposti paikan. Tosin kanarialainen ja grilliravintola eivät kovin toisistaan poikenneet. Aasialaisessa ravintolassa ruoka maistui aasialaiselle, mitä nyt sushiriisissä oli makeahko tvisti.

Maisemaa ylimmän kerroksen huoneesta pystyi katsomaan.

Maisemaa ylimmän kerroksen huoneesta pystyi katsomaan.

Rantabulevardin puolella hotellin nimi ei jäänyt epäselväksi.

Rantabulevardin puolella hotellin nimi ei jäänyt epäselväksi.

Nälkä ei päässyt yllättämään.

Nälkä ei päässyt yllättämään.

Optimaalisesti emme all inclusivea hyödyntäneet, sillä välillä oli pakko päästä hotellialueen ulkopuolelle syömään. Rantabulevardin varrella oli useita ravintoloita, mistä valita. Harmittavan moni mainosti itseään suomenkielisyydellä, mutta joukkoon mahtui myös helmiä, kuten El Senador. Paikallisten tuttujen suosittelemat Samsara ja Playa Melonerasin Ciao Ciao jäivät järjestelysyistä kokeilematta. Afrikkahenkinen Samsara on niin suosittu, että sinne on tehtävä pöytävaraus hyvissä ajoin.

Ravut El Senadorin tapaan.

Ravut El Senadorin tapaan.

Boulevard El Farolla sijatisevalle Restaurant Grill Farolle pisteet maisemasta ja paellasta.

Boulevard El Farolla sijatisevalle Restaurant Grill Farolle pisteet maisemasta ja paellasta.

Dyynitreeni Maspalomaksessa tuli kuin tulikin flunssan jälkimainingeissa tehtyä. Kuljin mieluimmin dyynejä ylös ja alas kuin rantaa pitkin laumana tarpovan ihmismassan mukana. Tosin viimeisellä etapilla huomasin ylittäneeni oman mukavuusalueeni ja päätyneeni nudistirannalle.

Tähän dyyniekskursio olisi pitänyt päättää.

Näkymä Melonerasin suuntaan.

Näkymä Melonerasin suuntaan.

Aloe vera tuli hankittua Varadero-lähiostarilta, käytännössä basaarimaisesta pikkukauppojen keskuksesta. Meloneras on siitä kiva Gran Canarian lomakohde, että turistirihkaman lisäksi siellä on pieniä liikkeitä, Esprit, Mango, Guess, Boss… Ja se ihana kenkäkauppa rantabulevardilla majakan lähellä, Kuba. Taas on kokoelmissa yhdet korkkarit enemmän. Las Palmasissa uusi shoppailututtavuus oli El Corte Inglés, jossa saimme vietettyä useamman tunnin. Ja tietysti lounastimme La Marinerassa. Sen jälkeen ei enää kutsunutkaan shoppailukatu Calle Triana, vaan taksi kohti etelärannikkoa ja päiväunet.

WP_20140327_011

Ehdoton Gran Canarian suosikkini, kenkäkauppa Kuba.

Ehdoton Gran Canarian suosikkini, kenkäkauppa Kuba.

Edelleen minulta jäi näkemättä vuoret. Yksi meistä suhautti upeiden maisemien mutkaisille teille skootterilla, mutta auringonpalvoja jäi altaalle täydentämään rusketustaan. Skootterilla käväisimme Playa del Inglesin puolella, jossa pari tuntia riitti. Jotenkin turistit, muovituolit, kylki kyljessä olevat hotellit, turistikrääsä ja ahtaus aiheuttivat hylkimisreaktion. Ei sillä, etteikö Meloneras-Maspalomas-akselilla turisteja ja hotelleja riittäisi, mutta siellä on tilaa hengittää, ympäristö siistimpää ja hotellit laadukkaampia. Ehkä se on merkki siitä, että on löytänyt omat standardinsa matkustaa. Lepolomalla hotellilta vaatii enemmän, kun taas kaupunkilomalla hotelliksi kelpaa pari tähteä betoniviidakossa.

Melonerasin rantabulevardilla, etenkin Playa Melonerasin päässä, on enemmän tilaa kuin Playa del Inglésissä.

Melonerasin rantabulevardilla, etenkin Playa Melonerasin päässä, mahtuu olemaan keskipäivällä.

Miten?

Miten?

Kolmas kerta Kanarialla, ja taas oli onnistunut matka. Sanoisinko, että Gran Canaria on lomakohteena aliarvostettu? Eh… Sanoisin, että Danny ja Frederik samalla lennolla ei tarkoita, että saari olisi pelkkää Suomi-iskelmää ja lihapullia. Jos niitä haluaa, niitä taatusti saa mutta ne voi myös sivuuttaa. Saarelta löytää laadukkaita hotelleja ja aitoa paikallista elämää. Vuoret tarjoavat haasteita urheilijoille, Atlantti merellistä tekemistä, Las Palmas on aarreaitta shoppailijoille, nähtävyyksiä ja kulttuuria kaipaaville. Sanoisin, että Kanaria on aurinkovarma ja monipuolinen vaihtoehto kohtuullisen lentomatkan päässä, jota ei kannata ennakkoluulojen vuoksi sivuuttaa.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s