Äkkilähtö Gran Canarialle

Silittäminenkin on nautintoa, kun laudalla on lomagarderobi.

Silittäminenkin on nautintoa, kun laudalla on lomagarderobi.

En vieläkään usko, että pian kiitotiellä rullaa Las Palmasin -kone, ja minä olen siellä mukana. Matka tuli todellakin puskista, mutta kovin suurta ponnistelua lomafiiliksen kaivaminen ei ole vaatinut. Aurinko ja lämpö, täältä tullaan!

Myönnän, olin tyypillinen ennakkoluuloinen, omatoiminen nykyajan lomailija, jolle Kanariansaaret tarkoittivat pitkään pelkkää turistirysää, ehdotonta no-nota. Mutta nyt löydän itseni intoa puhkuen pakkamasta Gran Canarian -matkalle kolmatta kertaa reilun parin vuoden sisään. Kaikki kolme reissua lukeutuvat sarjaan hermoloma, jolloin tilauksessa on lähinnä aurinkoa ja lepoa, vaivatonta olemista. Tällä kertaa vaivattomuuden kruunaa all inclusive. Olen aina boikotoinut all inclusivea, sillä mielestäni olennainen osa matkaa on etsiskellä ihanaa paikallista ravintolaa, jolloin myös tulee kannattaneeksi pienempiä ruokapaikkoja ketjujen sijaan. Koska matkaseurueeseen kuuluu maailman söpöin taapero, helppo all inclusive on pelkästään järkevää. Mielenkiintoista nähdä murtuuko all inclusive-ennakkoluuloni.

Kanariansaariin liittyy myös vahva kuvitelma ympärillä parveilevista suomalaisista. Eikä ihme, siellähän kymmenet tuhannet suomalaiset lämmittelevät talviaikaan. Aikaisemmilla kerroilla tein havaintoja suomalaisista lähinnä Las Palmasin lentoasemalla, mutta tällä kertaa on toisin. Saarella sattuu samaan aikaan olemaan sukulaisia ja ystäviä, joten samalla tulee vietettyä laatuaikaa tärkeiden ihmisten kanssa. Fiilis on kuin mökkeilemään menisi, positiivisessa mielessä.

Vaikka aktiviteetit eivät ole päällimmäisenä mielessä, on innostavaa tietää, että jos akut latautuvat nopeasti ja virtapiikki iskee, Gran Canarialla on paljon tekemistä vesiurheilusta vaellukseen, shoppailusta kulttuuritapahtumiin ja vuokra-autolla kruisailuun. Tukikohdastamme Melonerasista on liikuttava ainakin Las Palmasiin loistavaan La Marinera-ravintolaan vetämään maha täyteen maukkaita mereneläviä ja Puerto de Moganin pikku kauppaan, joka myy aitoa aloe veraa. Melonerasissa on käyskenneltävä rantabulevardilla, käytävä siinä aivan ihanassa pienessä kenkäkaupassa ja piipahtaa Maspalomasin puolella vetämässä dyynitreeni.

Aijaijai, loma tule jo!

Advertisements

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s