Half the fun is getting ready

Teininä Seventeen-lehden pynttäyspalstoilta opittu fraasi toimii iltaulkoilun ohella matkustamisessa. Suunnittelu ja unelmointi todellakin ovat puolet hauskuudesta. Suomen talven pimeydessä ja kylmyydessä on terapeuttista siirtää itsensä ajatuksen voimalla keräämään aurinkoenergiaa espanjalaiselle rannalle, ihmettelemään nähtävyyksiä ikiaikaiseen kaupunkiin ja istumaan Peltorit päässä F1-katsomoon.

Tämän vuoden matkakohteet -listalta löytyvät Turkki (kuka olisi uskonut?), Kreikka, Italia, Espanja, Ranska ja Arabiemiraatit. Varausasteella ovat Istanbul ja Pohjois-Espanjan-Etelä-Ranskan roadtrip. Budjetoituna… hmmm… ei mikään.

Suunnittelupöydällä pisimmällä on Espanja-Ranska-reissu, josta varattuna ovat lennot ja kolme hotellia. Jäljellä viimeinen majapaikka ja autonvuokraus. Dilemma on sama kuin karkkipussin viimeisten karkkien kanssa. Tekisi mieli säästellä vähän, mutta toisaalta ahmaista suuhun.

Ihan sama, vaikka autossa on navigaattori. Rakastan karttoja, ja toimin vanhana kunnon kartanlukijana, halusipa kuski tai ei.

Ihan sama, vaikka autossa on navigaattori. Rakastan karttoja, ja toimin vanhana kunnon kartanlukijana, halusipa kuski tai ei.

Budjetointi on toinen juttu. Jätän Espritin alemekon roikkumaan vaaterekille, mutta parin sadan euron lennot klikkaan varatuksi tuosta noin vain. Visan luottorajan korottaminen reissun päällä tapahtuu hymyssä suin, mutta parikymppiä nousseet vakuutusmaksut nostavat huulille ryppään kirosanoja.

Äskettäin silmiin pisti tutkimustulos, jonka mukaan raha tuo onnea kolmella tavalla: ostamalla ruokaa, hankkimalla elämyksiä ja lahjoittamalla rahaa pois. Kun matkustaminen on yhtä kuin elämykset, ovat kaksi ensimmäistä hyvin hanskassa.

Jos seuraava matka ei ole varattuna tai edes mietintämyssyssä, olo on tyhjä ja levoton. Elämä on lyhyt, ja maailmassa niin paljon nähtävää. Kuten eilen Avarassa luonnossa olleet Galapagossaaret! Ah, kuinka käsittämättömän upea Telluksemme on! Jätetään vuodatus saarista myöhemmäksi…

Matkakumppani totesi aamiaispöydässä, että ei (moottoripyörä)matka ole kulutusta, vaan investointi itseensä. He’s got a point!

Advertisements

2 comments

  1. Nimenomaan sijoitus itseensä ja hyvinvointiin! Mitenhän saisi matkustamista lähes inhoavan, rutiinejaan rakastavan ja matkailun suhteen pihin tyypinkin näkemään tämän puolen asiasta?!

  2. Se on hyvä kysymys, sen olen kuullut viime aikoina useamman kerran. Luonteita on niin monenlaisia. Toiset tykkää olla kotona ja säästää rahat esim.uuteen sohvaan. (Mitä kyllä allekirjoittaneenkin pitäisi tehdä…)

    Sun pitää houkutella tyyppi johonkin unohtumattomaan paikkaan, joka avaa silmät matkailun avartavuudelle. Joku lahjustyyppinen ratkaisu, mistä tyyppi ei voi kieltäytyä? 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s