Valkoinen jänis ja tutkimusmatkat

Muistatko sen hetken, kun olit pakannut ensimmäisen kerran matkalaukkusi,  ja lähdössä kohti suurta tuntematonta? Sen pelon ja riemun maustaman jännityksen, kun pitelit passia Finnairin tiskillä seutulassa? Minä en. Olin nipin napin kouluikäinen, ja pakaasissani oli luultavasti pinkki rahapussini ja kulahtanut, alun perin valkoinen jänispehmoleluni. Päämääränämme oli Korfu.
Muistan lomasta vain välähdyksiä. Sen, että silittelin huoneistohotellimme pihaan tulleita kulkukissoja, rakastuin souvlakiin, opin kysymään kokistölkkiä pidellen minimarketin myyjältä “hau mats”, ja veljeni pelasti uima-altaasta uimataidottoman ruotsalaistytön.

Korkealla Kreetan Plataniaksessa toukokuussa 2007.

Korkealla Kreetan Plataniaksessa toukokuussa 2007.

Kreikan-matkat jatkuivat, ja painoivat pikkuhiljaa mieleen pysyvän polttomerkin. Välimeren sinivalkoisesta maasta kuoriutui ehdoton suosikini, ja matkailusta mielipuuhaa.
Pelottomana 13-vuotiaana parhaan ystävän kanssa tehty Floridan-matka, Yhdysvaltain itärannikolla vietetty kasvattava au pair-syksy ja omin päin tehdyt reissut ovat luoneet loputonta uskoa ja luottoa maapallon mahdollisuksiin, asioiden järjestymiseen ja ihmisten hyvyyten. Rajojen, niin maantieteellisten kuin mielen sopukoiden, ylittäminen on aina yhtä huumaava tunne. Niitä kokemuksia haluan tällä blogilla jättää itselleni muistiin, ja samalla jakaa matkavinkkejä sekä innostaa muita tutkimusmatkoille lähelle ja kauas.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s